verkeers

Bezoekers

45632

Handige sites

Woningaanpassingen

www.huistest.nl
Uw huis is uw thuis. Hier wilt u graag veilig en comfortabel wonen. Huistest helpt u hierbij. Doe de gratis huistest en test zelf de veiligheid van uw woning en ontdek de verbeterpunten. Wilt u uw woning zelf aanpassen of een woningaanpassing laten uitvoeren? Geen probleem. Via deze website vindt u eenvoudig een leverancier bij u in de buurt.

Brandpreventie

www.brandwondenstichting.nl
Het Rookmelderteam bestaat uit meer dan 3000 vrijwilligers die door de Brandweer zijn getraind in het plaatsen van rookmelders. Overal in Nederland staan zij voor u klaar en plaatsen zij kosteloos uw rookmelder als u dit zelf niet kunt.

Inbraakpreventie

www.politiekeurmerk.nl
Zoek een PKVW-bedrijf bij u in de buurt

Persoonsalarmering

Persoonsalarmering op overheid.nl
Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) kunt u in een noodgeval verbinding maken met een meldkamer. Zo kunt u snel hulp inschakelen. Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van uw situatie.

Babbeltruc

Tips voor uw veiligheid thuis

Buurtzorg

www.regelhulp.nl
Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid. Samenwerkende organisaties zijn onder andere gemeenten, het CIZ, UWV, CAK, Stichting Opvoeden en SVB. Daarnaast zijn vele organisaties betrokken bij de totstandkoming van de inhoud. Voor inhoudelijke vragen over hulp en ondersteuning kunt u terecht bij de organisaties die deze hulp leveren.

Ouderenmishandeling

www.vooreenveiligthuis.nl
Heeft u te maken met geweld, direct of indirect? U kunt er iets tegen doen, hoe moeilijk dat soms ook is. De eerste stap zet u, door naar deze website te gaan. Hier vindt u de weg naar hulp en advies.

www.slachtofferhulp.nl
Servicelijn 0900-0101
Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeluk of calamiteit. Bent u slachtoffer, getuige of nabestaande? Wij ondersteunen u op juridisch, praktisch of emotioneel gebied. Onze hulp is altijd gratis en in de buurt.

Project ouderen in veilige handen; voorlichting over ouderenmishandeling
www.uniekbo.nl/ouderenmishandeling
www.anbo.nl/belangenbehartiging/participatie/ouderenmishandeling

Checklist/levenstestament

www.goedvertegenwoordigd.nl
Wanneer mensen de regie over hun leven niet zelf kunnen voeren of dreigen te verliezen, is het van belang dat anderen hen helpen en op bepaalde momenten als vertegenwoordiger beslissingen voor hen nemen. Deze rol wordt meestal vervuld door een partner of naast familielid. Om als vertegenwoordiger te kunnen optreden moet soms het nodige worden geregeld.

www.hetlevenstestament.nl
Een Levenstestament is een document dat wordt opgemaakt als een volmacht en waarin u een aantal zaken vastlegt voor het geval er tijdens uw leven iets gebeurt waardoor u zelf niet meer kunt handelen. U gaat zelf de regie houden ook in moeilijke omstandigheden.

 

Stichting Welzijn Ouderen Lingewaal

Postadres: Berkenlaan 2 | 4171 AM Herwijnen | telefoon: 0418 581457 | e-mail: swolingewaal@kpnmail.nl

© 2016 SWO Lingewaal. All Rights Reserved. Layout design: JoomShaper

Please publish modules in offcanvas position.